Продукти
-
5
г
сол
-
10
г
червен пипер
-
20
г
сушен домат
-
10
г
чубрица
-
0,5
връзка
магданоз
-
2
скилидки
чесън
-
1
морков
-
2
картофа
-
250
г
леща
-
1
глава
лук
-
5
г
черен пипер
- За крутоните:
-
200
г
хляб
-
5
г
червен пипер
-
5
г
сол
-
30
мл
олио
Начин на приготвяне
- Нарязваме лука, моркова и чесъна. Слагаме ги в дълбок съд да се задушат.
- Нарязваме магданоза и картофите на ситно.
- Измиваме и прибавяме лещата към задушените зеленчуци, заедно с вече нарязаните картофи и магданоз, и пълним с топла вода до покриване на продуктите. Варим 30-40 минути.
- След това овкусяваме с чубрицата, червения пипер, черния пипер и солта.
- Готовата супа пасираме хубаво с миксер.
- За крутоните: режем хляба на средно големи кубчета и овкусяваме с червения пипер, солта и олиото. Печем на 220 градуса, около 5 минути.
- Нарязваме сушените домати на ситно. Вече готовата крем супа гарнираме с изпечените крутони и нарязаните сушени домати.