Крем супа от леща с моркови

Продукти

  • 2 дафинови листа
  • 1 стрък целина
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • сол
  • 1 ч.ч. леща
  • 1 ч.л. куркума
  • 5 с.л. олио
  • 1 ч.л. кимион
  • 3 скилидки чесън

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме зеленчуците на дребно и ги задушаваме в мазнината.
  2. Прибавяме лещата и подправките. Заливаме ги с вода - 3 пръста над лещата, и оставяме да ври на бавен огън.
  3. След като лещата омекне напълно, изваждаме дафиновите листа и пасираме супата с пасатор до гладкост. Добавяме още вода до желаната от нас гъстота. Посоляваме на вкус и сервираме супата с хлебни крутони, малко течна сметана и поръсена със ситно нарязан магданоз.