Продукти
-
6
ч.ч.
вода
-
1
стрък
селъри
-
1
к.л.
сол
-
1
морков
-
1
скилидка
чесън
-
0,3
ч.ч.
заквасена сметана
-
1
с.л.
шери
-
3
бр.
черен пипер
на зърна
-
1
глава
лук
-
4
с.л.
масло
-
1,5
кг
кестени
Начин на приготвяне
- Маслото се загрява на средна температура. Добавят се нарязаните лук, чесън, морков и селъри. Овкусява се със сол и се разбърква периодично до получаване на златист цвят за около 20 минути.
- Към водата се добавят кестените и сол, ако е необходимо. Готви се, докато кестените омекнат напълно (около 45 минути).
- Супата се пюрира в блендер. Добавят се пиперът, шерито и сметаната и се разбърква с няколко оборорта.
- Супата се сервира топла.