Крем супа от картофи с джинджифил

Продукти

  • 2 моркова
  • 1 ч.л. розмарин
  • 125 г масло
  • 25 г джинджифил
    , корен
  • 6 картофа
  • 1 ч.л. сол
  • 2 бульона
  • 250 мл прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят. 
  2. Добавяме почистените и нарязани моркови, корена от джинджифил, розмарина, бульоните и малко масло. 
  3. Варим докато зеленчуците омекнат. 
  4. След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и  пасираме. 
  5. През това време добавяме и маслото. 
  6. Получаваме гъста смес, в която изсипваме прясното мляко (предварително затоплено). 
  7. Супата сервираме гореща с малко крутони и заквасена сметана.