Продукти
-
2
моркова
-
1
ч.л.
розмарин
-
125
г
масло
-
25
г
джинджифил
, корен
-
6
картофа
-
1
ч.л.
сол
-
2
бульона
-
250
мл
прясно мляко
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
- Добавяме почистените и нарязани моркови, корена от джинджифил, розмарина, бульоните и малко масло.
- Варим докато зеленчуците омекнат.
- След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме.
- През това време добавяме и маслото.
- Получаваме гъста смес, в която изсипваме прясното мляко (предварително затоплено).
- Супата сервираме гореща с малко крутони и заквасена сметана.