Крем супа от картофи и моркови с гъби

Продукти

  • 100 г гъби изпечени в масло
  • 200 мл прясно мляко
  • 50 мл течна сметана
  • 35 г масло
  • 1 глава лук
  • 250 г картофи
  • 200 г моркови

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large 2015 06 30 10 25 02 0300 0 1 2

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме картофите и морковитв. Лукa нарязваме на дребно.
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук, моркови и картофи. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие зеленчуците. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато омекнат. Изцеждаме от водата. 
  4. Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
  5. Преди сервиране добавяме сметаната, разбъркваме добре, добавяме и гъбите, и сервираме.