Продукти
-
100
г
гъби
изпечени в масло
-
200
мл
прясно мляко
-
50
мл
течна сметана
-
35
г
масло
-
1
глава
лук
-
250
г
картофи
-
200
г
моркови
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме картофите и морковитв. Лукa нарязваме на дребно.
- В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук, моркови и картофи. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие зеленчуците.
- Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато омекнат. Изцеждаме от водата.
- Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
- Преди сервиране добавяме сметаната, разбъркваме добре, добавяме и гъбите, и сервираме.