Крем супа от грах с царевица
|
Продукти
-
1
бульон
пилешки
-
100
мл.
сметана
течна, готварска
-
3
скилидки
чесън
-
1
чушка
червена
-
1
картоф
-
50
г
царевица
, от консерва
-
600
г
грах
, замразен или консервиран
-
1
морков
-
1
парче
целина
-
вода
колкото да покрие зеленчуците (около 600 мл.)
-
1
с.л.
зехтин
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
|
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Изсипваме граха в тенджера.
- Измиваме и нарязваме зеленчуците на ситно, и ги добавяме към граха заедно с царевицата.
- След това добавяме един пилешки бульон и наливаме вода, колкото да покрие зеленчуците.
- Слагаме тенджерата да кипне и намаляваме котлона. Варим до омекване.
- Изчакваме малко да се охладят зеленчуците (около 10 минути) и пасираме до гладкост, като добавяме сметаната, зехтина, солта и черния пипер.
- Сервираме веднага, по желание гарнирана с шунка или друг колбас по избор.
|