Крем супа от грах с броколи и пармезан

Продукти

  • 50 г сирене "пармезан"
    рендосано
  • 2 картофа
  • 300 г броколи
  • 300 г грах
    замразен или консервиран
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 0,5 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ситно нарязания лук и картофите, нарязани на кубчета, в 500 мл. посолена вода или зеленчуков бульон. 
  2. Варим зеленчуците за около 10 минути, след което добавяме броколите и граха, и доваряваме супата. 
  3. Леко затопляме млякото и го добавяме към супата. Пасираме я и подправяме с черния пипер.
  4. Преди да поднесем супата я гарнираме с пармезана.
  5. По желание, може да добавим малко крутони и хайвер (или друг вид морски дарове, по избор и на вкус).