Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна. Запържваме ги в зехтина, до омекване.
- Почистваме и нарязваме морковите и го добавяме към лука и чесъна.
- Добавяме около 60 мл. вода и задушаваме за 8-10 минути. Разбъркваме внимателно, като следим да не загори лука.
- Измиваме и обелваме доматите. Нарязваме ги и ги добавяме към морковите, лука и чесъна.
- Добавяме още около 200 мл. гореща вода и "пускаме" бульоните. Оставяме всичко да къкри до готовност на доматите.
- Добавяме захарта, сол и черен пипер на вкус, и пасираме.
- Добавяме царевицата и джинджифила, разбъркваме внимателно и сервираме.
- По желание, може да гарнираме с малко пресен босилек.
|