Продукти
-
6
домата
-
2
моркова
-
2
глави
лук
-
2
г
джинджифил
-
4
скилидки
чесън
-
2
кубчета
бульон
, зеленчуков
-
60
г
царевица
от консерва
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
2
г
захар
-
2
с.л.
зехтин
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна. Запържваме ги в зехтина, до омекване.
- Почистваме и нарязваме морковите и го добавяме към лука и чесъна.
- Добавяме около 60 мл. вода и задушаваме за 8-10 минути. Разбъркваме внимателно, като следим да не загори лука.
- Измиваме и обелваме доматите. Нарязваме ги и ги добавяме към морковите, лука и чесъна.
- Добавяме още около 200 мл. гореща вода и "пускаме" бульоните. Оставяме всичко да къкри до готовност на доматите.
- Добавяме захарта, сол и черен пипер на вкус, и пасираме.
- Добавяме царевицата и джинджифила, разбъркваме внимателно и сервираме.
- По желание, може да гарнираме с малко пресен босилек.