Продукти
-
2
с.л.
зехтин
-
200
г
доматено пюре
или доматени салца
-
1
глава
лук
-
40
г
масло
-
1
скилидка
чесън
-
2
моркова
-
250
г
червена леща
-
лют червен пипер
-
сладък червен пипер
-
черен пипер
-
джоджен
Начин на приготвяне
- Слагаме лещата в студена вода да ври за около 40-50 минути (да се разври), като количеството вода е около 4 пръста над лещата.
- В тиган слагаме 20 грама от маслото запържваме нарязаният лук и моркови, докато леко поомекнат и ги изсипваме в лещата.
- Тъй като супата доста се е сгъстила, доливаме вода по преценка, в зависимост колко гъста искаме да бъде, по принцип около 2-3 ч.ч. вода.
- Прибавяме чесъна, нарязан на ситно и джоджена.
- В същия тиган правим запръжка от останалите 20 грама масло, една щипка сладък и лютив пипер, след като се запържи леко изсипваме салцата или доматите и прибавяме към супата. Пасираме.
- Добавяме черния пипер и джоджена.
- Супата сервираме гореща, по желание гарнирана с ядки и черен пипер.