Крем карамел с какао в тава за лазаня
|
Продукти
-
10
яйца
-
1
литър
прясно мляко
-
8
с.л.
захар
(или на вкус)
-
2
пак.
ванилия
-
30
г
захар
за карамелизиране
-
2
с.л.
натурално какао
-
1
с.л.
пудра захар
за поръсване
|
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме с миксер последователно яйцата, захарта, ванилията, какаото и млякото.
- Карамелизираме захарта и я изсипваме на дъното на тавата. Разпределяме равномерно и изсипваме сместа.
- Поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем около 40 минути.
- Изваждаме от фурната и изчакваме да изстине.
- След това поръсваме с пудра захар и сервираме.
* Крем карамел с какао в тава за лазаня може да приготвите с уредите на Tupperware
|