Крем карамел с "Бейлис"

Продукти

  • 20 мл ликьор "Бейлис"
  • 30 г захар , за карамелизиране
  • 8 с.л. захар
  • 2 пак. ванилия
  • 1 л. прясно мляко
  • 10 яйца

Време: 55 мин.
Ниво: лесно

Large krem karamel s beylis

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме захарта с яйцата и прибавяме млякото. След това прибавяме ликьора и ванилията.
  2. Карамелизираме захарта и я разпределяме във формичките, в които ще печем крема. 
  3. След като карамелът изстине, наливаме приготвената яйчна смес.
  4. Нареждаме формичките в тава с много вода и печем на умерена фурна окoло 30 минути, до готовност.
  5. Водата не бива да кипва, защото кремът ще стане на шупли. Ако започне да кипи веднага - доливаме студена вода.
  6. Сервираме изстуден.