Продукти
-
200
г
захар
-
200
г
течен шоколад
, висококачествен
-
15
мл.
лимонова есенция
-
40
г
масло
-
1
ванилия
-
60
г
свинска мас
-
650
г
брашно
или колкото поеме
-
0,5
кубче
мая
-
175
г
прясно мляко
, топло
-
1
ч.л.
сол
-
3
яйца
Начин на приготвяне
- Разтваряме маята в топлото мляко, с малко захар и малко брашно. Тази кашичка изчакваме да втаса.
- Смесваме всички продукти, без ядките и ванилията, омесваме тесто. Ако тестото лепне, добавяме още малко брашно. Месим дълго и енергично. Прибавяме ванилията и лимоновата есенция.
- Чакаме да втаса. След това отново месим и отново втасва.
- Хубаво разстиламе тестото и го намазваме с шоколада. Сплитаме на плитка. Отново втасва, този път във фурната, която е включена на 50 градуса.
- След като втаса, увеличаваме фурната на 150 градуса, за 10 минути. След това увеличаваме на 170 градуса.
- Печем до готовност.