Продукти
-
100
гр.
стафиди
-
50
гр.
орехи
смлени
-
1
ванилия
-
250
мл.
прясно мляко
-
5
яйца
и 1 жълтък за намазване
-
80
мл.
олио
-
1
ч.л.
сол
-
50
гр.
мая
-
250
гр.
захар
-
80
гр.
масло
-
1
кг.
брашно
бяло
Начин на приготвяне
- Разбиваме маята с малко брашно и прясно мляко. Оставяме я около 20 минути, за да набухне.
- Затопляме леко всички други продукти и ги смесваме с маята.
- Месим продължително време до момента, в който тестото започне да се отлепва от съда. "Бием" го 100 пъти в масата и го оставяме да втасва за 60 минути, не повече. Слагаме стафидите и омесваме за да се смесят добре.
- След това, разделяме тестото на малки топчета и тях оформяме като кифлички в предпочитана форма, намазваме ги с жълтък и ги поръсваме със смлените орехи.
- Печем кифличките в предварително загрята фурна, на 220 градуса за около 20-30 минути.