Конфитюр от малини

Продукти

  • 1 кг. малини
  • 1 кг. захар
  • 0,5 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне

  1. Внимателно измиваме и почистваме малините.
  2. Поръсваме ги със захарта и ги оставяме да престоят за една нощ. Внимателно разбъркваме.
  3. Прехвърляме в тенджера отделилия се сироп и варим до сгъстяване. Не трябва да забравяме да отстраним получилата се пяна.
  4. След като се сгъсти сиропа, добавяме малините и доваряваме няколко минути. Малко преди да го свалим от котлона, прибавяме лимонтузуто. 
  5. Слагаме капка от сиропа върху студена порцеланова чиния. Ако капката не се разтече, сваляме от огъня.
  6. Разпределяме сладкото в буркани и стерилизираме.