Продукти
-
1
ванилия
-
5
с.л.
прясно мляко
-
1
бакпулвер
-
500
г
брашно
-
1
ч.л.
канела
-
100
г
какао
-
3
яйца
-
200
г
пудра захар
-
130
г
краве масло
меко, на стайна температура
Начин на приготвяне
- Разбиваме маслото със захарта до побеляване.
- Прибавяме едно по едно яйцата, какаото, канелата, прясното мляко и брашното с бакпулвера.
- Замесваме тесто, което оставяме да престои 1 нощ.
- На другия ден разточваме кора с дебелина около половин сантиметър и режем с формички във вид на елха (или други, по избор). Намазваме с разбито яйце и отгоре поръсваме със захар.
- Печем в намазнена тава, на умерена фурна (180 градуса), около 25-30 минути.