Коктейл "Apricot and Herb"

Продукти

  • 10 мл. лимонов сок
    , прясно изцеден
  • 2 капки битер кайсия
  • 15 мл. „коантро”
  • 30 мл. бренди
  • 1 капка захарен сироп
  • 4 листа босилек
    , плюс един за гарниране
  • 4 резена кайсии
    , плюс един за гарниране

Начин на приготвяне

  1. В купичка смесваме и разбиваме добре кайсиите, босилека и захарния сироп. 
  2. Поставяме в шейкър и добавяме брендито, коантрото, битера и лимонов сок, и разклащаме добре, до смесването на продуктите. 
  3. Изсипваме в изстудена коктейлна чаша и гарнираме с кайсията и босилека.

* Рецептата е адаптирана от cocktailia.com.