Класическа боб чорба

Продукти

  • 50 мл. олио
  • сол
  • 0,5 ч.л. червен пипер
  • 0,5 ч.л. джоджен
  • 0,5 ч.л. чубрица
  • 1 чушка
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 литър вода
  • 300 г боб
  • 0,5 домат

Време: 13 ч.
Ниво: лесно

Large klasicheska bob chorba

Начин на приготвяне

  1. Накисваме боба в студена вода за 1 нощ.
  2. След това го изплакваме и поставяме в тенджера. Заливаме го с литъра вода. 
  3. Варим, като образувалата се пяна в тенджерата отстраняваме с лъжица. 
  4. Добавяме олиото. Почистваме и нарязваме на ситно морковите, чушката и лука.
  5. Когато бобът е полуомекнал, добавяме морковите, чушката и лука.
  6. Прибавяме и подправките и продължаваме да варим, докато продуктите омекнат. 
  7. Накрая, малко преди супата да е напълно готова, прибавяме и обеления и нарязан на малки кубчета домат. 
  8. Сервираме чорбата гореща, по желание поръсена със ситно нарязан магданоз.