Продукти
-
50
мл.
олио
-
сол
-
0,5
ч.л.
червен пипер
-
0,5
ч.л.
джоджен
-
0,5
ч.л.
чубрица
-
1
чушка
-
1
глава
лук
-
1
морков
-
1
литър
вода
-
300
г
боб
-
0,5
домат
Начин на приготвяне
- Накисваме боба в студена вода за 1 нощ.
- След това го изплакваме и поставяме в тенджера. Заливаме го с литъра вода.
- Варим, като образувалата се пяна в тенджерата отстраняваме с лъжица.
- Добавяме олиото. Почистваме и нарязваме на ситно морковите, чушката и лука.
- Когато бобът е полуомекнал, добавяме морковите, чушката и лука.
- Прибавяме и подправките и продължаваме да варим, докато продуктите омекнат.
- Накрая, малко преди супата да е напълно готова, прибавяме и обеления и нарязан на малки кубчета домат.
- Сервираме чорбата гореща, по желание поръсена със ситно нарязан магданоз.