Продукти
-
1
с.л.
масло
разтопено
-
1
ванилия
-
1
с.л.
ром
-
100
г
брашно
-
6
праскови
обезкостени и нарязани, твърди
-
120
мл.
прясно мляко
-
180
мл.
сметана
сладкарска
-
4
яйца
-
50
г
захар
Начин на приготвяне
- С разтопеното масло намазваме тавичка и подреждаме нарязаните праскови.
- Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме сметаната, прясното мляко, ванилията и рома.
- Бавно и постепенно, при непрекъснато бъркане добавяме брашното. (Да се получи малко по-плътна смес от палачинкова).
- Заливаме плодовете със сместа.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 35 минути.
- Изваждаме от фурната, оставяме да се охлади леко и сервираме.