Кейк Рени |
|
Продукти
|
Време: 65
|
Начин на приготвяне1. Смесваме жълтъците, захарта и мекото масло до гладка хомогенна смес, като бавно бъркаме с дървена лъжица (като бабите едно време, когато не е имало миксер) 2. Към тази смес добавяме постепенно леко затопленото мляко. 3. Добавяме пресятото брашно, бакпулвера и ванилията. 4. Във отделен съд разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме към основната смес с леко бъркане, за да се запази въздушността и консистенцията. 5. Нарязаните зелени смокини /от сладко/ ги овалваме задължително в брашно преди да ги добавим в сместта , за да се задържат без да падат на дъното на формата. 6. Печем в намаслена форма /от мекото масло/, първоначално в студена фурна на 160 градуса- 25 мин, и 20-мин. на 180 градуса. 7. След като е изпечен, е хубаво да се извади от формата след около минута, ако всичко е спазено, няма да е залепнал. 8. Може глазирате пожелание, с любимата глазура, също така вместо зелените смокини може да добавите стафиди /с джъмбо/ става най добре, и изобщо сушени плодове като кайсии, сини сливи и други. ** Рецептата и снимката са ни любезно предоставени от Рени Иванова. |