Кекс

Продукти

  • 1 бакпулвер
  • 0,5 ч.ч. олио "Олинеза"
  • 1,5 ч.ч. кисело мляко
  • 3 ч.ч. брашно
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 4 яйца
  • 4 с.л. какао

Време: 55 мин.
Ниво: лесно

Large keks

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме жълтъците с половината захар. Отделно разбиваме белтъците с останалата захар, на сняг.
  2. След това към жълтъците прибавяме олиото и млякото. Добавяме белтъците и разбиваме леко.
  3. Брашното смесваме с баклувера и го прибавяме малко по малко към сместа. Добавяме какаото и разбиваме до получаването на хомогенна смес.
  4. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма. 
  5. Кекса печем около 45 минути, на 200 градуса.
  6. По желание, преди сервиране го поръсваме с малко пудра захар.