Кекс с ябълки и орехи

Продукти

  • канела
    на вкус
  • 1 бакпулвер
  • 0,5 ч.ч. орехи
    , счукани
  • 1 ч.ч. захар
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. ябълки
    , настъргани
  • 1 ч.ч. брашно
  • 0,5 ч.ч. олио

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява, добавя се бакпулверът и се разбърква. 
  2. Прибавят се почистените и настъргани ябълки, яйцата, захарта и канела на вкус. Продуктите се разбъркват добре. 
  3. Накрая се добавят орехите и олиото, и съставките се разбъркват до получаването на кексово тесто. 
  4. Сместа се изсипва в намазелна и набрашнена форма за кекс. 
  5. Кексът се пече на 180 градуса в предварително загряна фурна, за около 50 минути.