Кекс с рикота |
|
Продукти
|
Време: 60
|
Начин на приготвяне1. Смесваме 220 г пудра захар със 190 г меко масло, до получаване на хомогенна смес. Добавяме постепенно 2 яйца. 2. Пресяваме 125 г брашно и 45 г какао и добавяме в сместта. 3. Смесваме рикотата с 50 г пудра захар, 1 яйце и ванилията и разбъркваме добре. 4. Намазваме правоъгълна тавичка с масло, покриваме с хартия за печене и изсипваме какаовата смес. Отгоре изсипваме рикотата и със шпатула леко объркваме и заглаждаме. 5. Печем на 180 градуса за 45 минути. След като се опече нарязваме на квадратчета. Вместо рикота, можем да използваме извара. |