Кекс с рикота

Продукти

  • 1 ванилия
  • 250 г рикота
  • 50 г пудра захар
  • 190 г масло
  • 45 г какао
  • 125 г брашно
  • 3 яйца
  • 220 г пудра захар

Начин на приготвяне

1. Смесваме 220 г пудра захар със 190 г меко масло, до получаване на хомогенна смес. Добавяме постепенно 2 яйца.

2. Пресяваме 125 г брашно и 45 г какао и добавяме в сместта.

3. Смесваме рикотата с 50 г пудра захар, 1 яйце и ванилията и разбъркваме добре.

4. Намазваме правоъгълна тавичка с масло, покриваме с хартия за печене и изсипваме какаовата смес. Отгоре изсипваме рикотата и със шпатула леко объркваме и заглаждаме.

5. Печем на 180 градуса за 45 минути. След като се опече нарязваме на квадратчета. Вместо рикота, можем да използваме извара.