Продукти
-
1
ванилия
-
1
пакет
бакпулвер
-
2
с.л.
лимонов сок
, прясно изцеден
-
1
с.л.
лимонова кора
-
5
яйца
-
160
г
масло
на стайна температуrа
-
250
мл.
прясно мляко
-
370
г
захар
-
470
г
брашно
-
1
ч.л.
сол
-
0,5
ч.ч.
боровинки
-
2
п
раскови
Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.
- В купа разбъркваме захарта с яйцата, до побеляване.
- Добавяме маслото и разбиваме добре.
- След това добавяме млякото, лимоновата кора, сока и ванилията.
- Разбъркваме и добавяме брашното. Бъркаме до хомогенност.
- Прибавяме боровинките и нарязаните на малки парченца праскови, предварително оваляни в брашно и разбъркваме внимателно с лъжица, за да не се намачкат.
- Изливаме сместа в намазнена и набрашнена форма.
- Печем във предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40-45 минути.
- Изваждаме кекса и оставяме за 10-15 минути.
- По желание, преди сервиране може да го залеем с разтопен на водна баня шоколад.