Катък с печени чушки

Продукти

  • 3 скилидки чесън
  • 5 червени чушки , печени
  • 120 г сирене
  • 500 г кисело мляко
  • сол на вкус
  • олио на вкус

Време: 65 мин.
Ниво: лесно

Large katak s pecheni chushki

Начин на приготвяне

  1. Киселото мляко се изцежда. 
  2. Към киселото мляко се добавя натрошеното сирене. 
  3. Пиперът се нарязва наситно и се добавя към киселото мляко и сиренето. 
  4. Добавят се обелените и счукани скилидки чесън. 
  5. Към вече получената салата се добавят олио и сол на вкус. 
  6. Оставя се да престои за 30-50 минути в хладилник и се сервира по желание с декорация от домати и малко песто.