Кашкавал пане

Продукти

  • 400 г кашкавал
  • 1 яйце
  • 2 с.л. брашно
  • 4 с.л. галета
  • мазнина за пържене

Време: 75 мин.
Ниво: средно

Large kashkaval pane

Начин на приготвяне

  1. Нарежете кашкавала на филийки с дебелина около 1 см. и ги сложете за около 1 час във фризера (по този начин кашкавалът няма да се разтече при пърженето.) 
  2. Потопете всяко парченце първо в разбитите яйца, после оваляйте в брашното, след това отново в яйца и накрая в галетата. Може да повторите потапянето в яйца и отново в галета (по тоази начин панировката ще стане по-дебела.) 
  3. Изпържете така приготвените кашкавалчета в сгорещената мазнина от двете страни. 
  4. Сервирайте с гарнитура по избор.