Картофени кюфтета със сьомга

Продукти

  • брашно за овалване
  • 200 г сирене
  • 1 връзка пресен лук
  • 3 стръка магданоз
  • 300 г сьомга
  • 3 яйца
  • 1 кг. картофи

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large kartofeni kyufteta sas syomga

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите. След това ги обелваме и намачкваме, докато са още топли. 
  2. Нарязваме лука и магданоза на ситно, и ги добавяте към намачканите картофи. Добавяме натрошеното сирене, нарязаната сьомга и яйцата, и разбъркваме много добре.
  3. От готовата картофена смес оформяме кюфтета с желана от нас големина, овалваме ги в брашно и пържим в загрято олио първо от едната, а след като придобият златист цвят и от другата страна.
  4. Готовите кюфтета може да отцедим от ненужната мазнина върху кухненска хартия.