Продукти
-
50
мл.
течна сметана
"President"
-
100
мл.
доматен сос
-
150
мл.
прясно мляко
-
2
с.л.
олио
-
20
г
подправка "рустикана"
на вкус
-
сол
на вкус
-
150
г
кашкавал
-
250
г
патладжани
-
500
г
картофи
-
300
г
кайма
Начин на приготвяне
- Запържваме каймата в сгорещеното олио.
- Почистваме, нарязваме и прибвяме патладжана към каймата за около 3-4 минути. Изсипваме сместа в тава за печене.
- Почистваме и нарязваме картофите и ги прибавяме при каймата. Добавяме сол на вкус. Разбъркваме внимателно.
- На слаб огън смесваме млякото със сметаната. Отстраняваме от котлона и внимателно прибавяме доматения сос. Разбъркваме внимателно и след това изсипваме върху картофената смес.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 40 минути.
- Настъргваме кашкавала и го поръсваме отгоре заедно с рустиканата. Връщаме тавата във фурната и печем още около 10 минути.