Картофена запеканка

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Запържваме каймата в сгорещеното олио.
  2. Почистваме, нарязваме и прибвяме патладжана към каймата за около 3-4 минути. Изсипваме сместа в тава за печене.
  3. Почистваме и нарязваме картофите и ги прибавяме при каймата. Добавяме сол на вкус. Разбъркваме внимателно.
  4. На слаб огън смесваме млякото със сметаната. Отстраняваме от котлона и внимателно прибавяме доматения сос. Разбъркваме внимателно и след това изсипваме върху картофената смес.
  5. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 40 минути.
  6. Настъргваме кашкавала и го поръсваме отгоре заедно с рустиканата. Връщаме тавата във фурната и печем още около 10 минути.