Продукти
-
1
ч.л.
сол
-
120
г
пушена сьомга
или печена, по избор
-
250
мл
прясно мляко
-
2
бульона
, зеленчукови
-
1
ч.л.
розмарин
-
2
моркова
-
125
г
масло
-
8
картофа
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
- Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, бульоните и малко масло.
- Варим докато зеленчуците омекнат.
- След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме.
- През това време добавяме и маслото.
- Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
- Добавяме сьомгата и сервираме.