Карирани бисквити

Продукти

  • 25 гр. какао на прах
  • 1 белтък
  • 200 гр. брашно
  • 2 гр. сол
  • 75 гр. пудра захар
  • 150 гр. масло

Време: 45 мин.
Ниво: средно

Large karirani biskviti

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа разбиваме маслото и пудрата захар, докато крема стане пухкав. Добавяме белтъка, солта, а след това постепенно прибавяме и брашното, като при всяка добавена съставка разбиваме добре.
  2. Получената смес разделяме на две части, като едната омесваме с какаото. И двете теста оставяме в хладилника в намазнено фолио, за да се стегнат. 
  3. След това, всяка част разделяме на две топчета, които разточваме с пръсти на дълги шнурчета. Редим по две на ред шахматно (какао, бяло), а на горния ред редим също две от противоположните цветове върху всяка. Така приготвени, сладките ги слагаме в камерата да стегнат за около 10-тина минути.
  4. Включвме фурната да загрее на 190 градуса. 
  5. Когато тестото се стегне, го нарязваме с остър нож на около 1 см. дебелина. Нареждаме в тава с намазнена пекарска хартия и печем около 15 минути. 
  6. След като ги извадим от фурната, ги оставяме да изстинат, след което ги сервираме с декорация по желание.