Карфиол с лешниково масло |
|
Продукти
|
Време: 30
|
Начин на приготвяне1. Загряваме фурната до 250 градуса. Поставяме лешници върху хартия за печене за около 10 минути. Оставяме ги да изстинат върху кухненска кърпа и махаме обелките. Начукваме ги на едро. 2. Почистваме карфиола, разделяме го на розички и го задушаваме на пара за около 20 мин. Ако нямате приставка за пара, можете да го сварите за около 5-8 мин. 3. В тенджерка слагаме маслото да се стопи на средна температура. Добавяме лешници и запържваме за около 3 до 4 минути. Отстраняваме от огъня и добавяме лимонов сок и див лук. Подправяме със соли разбъркваме. По желание може леко да запържим карфиола или само да го залеем с лешниковото масло и сервираме веднага. |