Продукти
-
6
бр.
дървени шишове
или китайски пръчици за еднократна употреба
-
60
г
бадеми
, натрошени
-
30
мл
сметана
, (20-30% мазнини)
-
1
с.л.
вода
-
1
с.л.
бяло вино
-
300
г
захар
-
20
г
масло
-
6
ябълки
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме ябълките. Отсраняваме дръжките им и на тяхно място поставяме шишчетата.
- Всички останали съставки поставяме в тенджера и варим на умерен огън, за около 15-20 минути при непрекъснато бъркане, докато сместа стане златиста.
- Потапяме ябълките в сместа и ги поставяме да се отцедят върху кухненска хартия. Поръсваме ги с натрошените бадеми.
- Преди да сервираме, изчакаваме карамела да се втвърди добре.