Начин на приготвяне
- Задушаваме ситно нарязания лук заедно със спанака, добавяме и сиренето Рикота. Сваляме от котлона и добавяме 50 грама от пармезана, сол и пипер на вкус.
- Пълним канелоните със шприц или дълга лъжица.
- За соса: запържваме брашното в масло и добавяме топлото мляко. Бъркаме енергично с тел, за да не се образуват бучки. Ако се налага използваме и пасатор, за да постигнем хомогенна смес.
- Намазваме тавичка с масло, разстиламе сос на дъното и нареждаме канелоните. Покриваме ги с още сос Бешамел и поръсваме с останалите 50 г пармезан.
- Печем около 30-40 минути, на 190 градуса с вентилатор. След като се зачерви изваждаме и изчакваме 10 минути преди сервиране.
|