Канелони с рикота и спанак
Продукти
-
салвия
на вкус
-
15
г
масло
-
3
с.л.
зехтин
-
1
литър
сос "бешамел"
-
индийско орехче
на вкус
-
250
г
канелони
-
80
г
пармезан
-
300
г
рикота
-
250
г
спанак
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Поставяме бешамела в купа и към него добавяме половината от пармезана. Разбъркваме внимателно.
- Сваряваме спанака и го нарязваме на ситно. След това го изпържваме в зехтин, заедно с малко салвия - за около 2 минути. Посоляваме на вкус и охлаждаме.
- В купата прибавяме сиренето, останалият пармезан, спанака и малко индийско орехче.Разбъркваме добре.
- С така приготвения пълнеж напълваме канелоните.
- Намазваме форма за печене с масло и в нея изсипваме половината от бешамела. Нареждаме канелоните и ги заливаме с останалия бешамел.
- По желание, може да поръсим с пармезан и запичаме за около 25 минути, в предварително загрята на 220 градуса, докато се зачервят.