Продукти
-
сол
на вкус
-
30
мл.
бяло вино
-
1,5
глава
лук
-
2
стръка
розмарин
-
350
г
картофи
-
1
кг.
калмари
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме добре калмарите. Оставяме ги цели.
- Слагаме калмарите в съд за печене.
- Обелваме и нарязваме картофите.
- Почистваме, измиваме и нарязваме лука
- Добавяме зеленчуците към калмарите и разбъркваме добре с ръце.
- Измиваме и нарязваме розмарина. Добавяме го към останалите продукти заедно със зехтина, солта и черния пипер. Добавяме виното.
- Покриваме с фолио и печем в умерена фурна, около 40-50 минути.
"Калмари с картофи на фурна" по рецепта на Ния Янева от предаването "Гладни момичета".