Какаови мъфини с кафе и маслено-шоколадов крем
|
Продукти
-
20
мл
кафе
-
300
мл
мляко
-
125
г
масло
, разтопено
-
3
яйца
-
2
с.л.
какао
- натурално, на прах
-
1
бакпулвер
-
250
г
брашно
-
150
г
пудра захар
-
за глазурата:
-
50
г
натурален шоколад
, разтопен на водна баня
-
140
г
пудра захар
, пресята
-
125
г
масло
-
125
г
крем сирене
"Филаделфия"
|
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- В купа смесваме сухите продукти.
- Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.
- Към сухите продукти добавяме течните и с дървена бъркалка разбъркваме хубаво за да се смесят.
- Сместа изсипваме във формички за мъфини, и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
- Междувременно приготвяме крема.
- Разбиваме внимателно маслото със захарта и разтопения на водна баня шоколад, прибавяме филаделфията. Разбиваме леко, до получаването на хомогенна смес.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути.
|