Измир кюфтета
Продукти
1
яйце
риган
2 филийки
хляб , стар
2 скилидки
чесън
1 връзка
магданоз , ситно нарязан
1 глава
лук , нарязан на ситно
1 консерва
домати , (250 г)
350 г
кайма , телешка
сол
черен пипер
червен пипер
Време:
60 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Смесваме каймата с яйцето, хляба и лука.
Прибавяме магданоза и останалите подправки.
Омесваме каймата с продуктите и оформяме кюфтета.
Подреждаме ги в намазнена тавичка.
След това ги заливаме с доматения сок от консерва.
Овкусяваме ги със солта, пресования чесън и ригана.
Покриваме тавата с фолио и печем в предварително загрята фурна на умерен огън.
По желание, можем да поднесем "Измир кюфтета" с чеснов сос.