Продукти
-
1
яйце
-
риган
-
2
филийки
хляб
, стар
-
2
скилидки
чесън
-
1
връзка
магданоз
, ситно нарязан
-
1
глава
лук
, нарязан на ситно
-
1
консерва
домати
, (250 г)
-
350
г
кайма
, телешка
-
сол
-
черен пипер
-
червен пипер
Начин на приготвяне
- Смесваме каймата с яйцето, хляба и лука.
- Прибавяме магданоза и останалите подправки.
- Омесваме каймата с продуктите и оформяме кюфтета.
- Подреждаме ги в намазнена тавичка.
- След това ги заливаме с доматения сок от консерва.
- Овкусяваме ги със солта, пресования чесън и ригана.
- Покриваме тавата с фолио и печем в предварително загрята фурна на умерен огън.
- По желание, можем да поднесем "Измир кюфтета" с чеснов сос.