Италианска сватбена супа

Продукти

  • настърган пармезан
  • 6 чаши пилешки бульон
  • 0,5 ч.л. изсушен босилек
  • 0,5 ч.л. лук на прах
  • 1 с.л. пармезан
  • 2 с.л. галета
  • 2 чаши нарязан спанак
  • 1 яйце
  • 1 ситно нарязан морков
  • 0,5 чаша паста орзо
  • 500 гр телешка кайма

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large italianska svatbena supa

Начин на приготвяне

1. В средно голяма купа разбъркваме каймата, яйцето, галета, пармезан, босилек и лук на прах

2. Оформяме топчета от каймата. В голяма тенджера слагаме бульона да заври, добавяме ситно нарязаните моркови и спанак и пастата.  По желание може да запържим леко кюфтенцата в зехтин или да ги добавим направо в бульона. Варим до готовност.

3. Разбъркваме често, за да се избегне залепване. Сервираме супата поръсена с пармезан.