Италианска салата с моркови
|
Продукти
-
за дресинга:
-
зехтин
-
винен оцет
-
1
скилидка
чесън
-
1
люта чушка
-
сол
-
черен пипер
-
за салатата:
-
1
стрък
мащерка
-
1
стрък
розмарин
-
30
маслини
без костилки
-
1
глава
червен лук
-
5
моркова
|
Време: 15 мин.
Ниво: професионално
|
Начин на приготвяне
- За салатата: Рендосваме морковите и ги прехвърляме в купа. Нарязваме червения лук, маслините и зелените подправки и ги добавяме към морковите.
- За дресинга: За дресинга разбъркваме заедно зехтина и оцета, добавяме счукания чесън и накълцаната на ситно чили чушка. Подправяме със сол и черен пипер.
- Сервираме салатата, като отгоре поливаме с дресинга и по желание декорираме с няколко цели листенца от зелените подправки.
|