Италианска салата с моркови

Продукти

  • за дресинга:
  • зехтин
  • винен оцет
  • 1 скилидка чесън
  • 1 люта чушка
  • сол
  • черен пипер
  • за салатата:
  • 1 стрък мащерка
  • 1 стрък розмарин
  • 30 маслини
    без костилки
  • 1 глава червен лук
  • 5 моркова

Начин на приготвяне

  1. За салатата: Рендосваме морковите и ги прехвърляме в купа. Нарязваме червения лук, маслините и зелените подправки и ги добавяме към морковите. 
  2. За дресинга: За дресинга разбъркваме заедно зехтина и оцета, добавяме счукания чесън и накълцаната на ситно чили чушка. Подправяме със сол и черен пипер. 
  3. Сервираме салатата, като отгоре поливаме с дресинга и по желание декорираме с няколко цели листенца от зелените подправки.