Гювече с картофи

Продукти

  • 0,5 ч.ч. бульон зеленчукова или с вкус по избор
  • 2 с.л. майонеза
  • 4 с.л. лютеница
  • 1 морков
  • 2 яйца сварени
  • 60 г гъби от буркан
  • 2 наденици
  • 25 г картофи
  • 40 г масло
  • 0,5 ч.л. риган
  • черен пипер на вкус

Време: 65 мин.
Ниво: лесно

Large gyuveche s kartofi

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме картофите и морковите.
  2. Нарязваме гъбите и наденицата.
  3. Взимаме две гювечета и на дъното им, по равно, поставяме маслото.
  4. Добавяме картофите, морковите, лютеницата, наденицата, майонезата, бульона и подправките.
  5. Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 50-55 минути.
  6. Изваждаме от фурната и преди сервиране добавяме обелените и нарязани яйца. Сервираме.

Съвет:

Вместо сварени яйца, може да ползваме пресни, като 10 минути преди да извадим ястието от фурната, добавяме яйцата и запичаме.