Продукти
Начин на приготвяне
- За соса: Разтапяме маслото в дълбок съд и към него прибавяме брашното при постоянно бъркане. Прибавяме и млякото, без да прекъсваме бъркането и така докато се сгъсти. Оставяме да поизстине малко и след това добавяме разбитите жълтъци и солта.
- За пастата: Смесваме сварените макарони със 100 грама от настъргания кашкавал и белтъците.
- Половината от тях разстиламе в намазана с масло тава и ги поръсваме с олио.
- Запържваме каймата с лука, доматения сок и подправките, и я добавяме към макароните.
- Поръсваме с още 100 грама от кашкавала и отгоре добавяме останалите макарони.
- Заливаме със соса "Бешамел" и поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 25-30 минути.
- Малко преди да извадим от фурната, поръсваме с останалия (120 г) кашкавал и печем още 5 минути (докато кашкавалът отгоре се разтопи).