Говеждо месо на скара

Продукти

  • 1,5 ч.ч. олио
  • 2 с.л. ракия
  • 2 ч.л. чубрица
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 800 г говеждо месо

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нaчукваме месото с дървен чук, след което правим разрези с остър нож диагонално.
  2. Подправяме ги на вкус с подправките и ги мариноваме с ракията и соевия сос за поне 1 час. (Може да ги приготвим и от предната вечер, като след мариноването ги слагаме в хладилника).
  3. Запалваме барбекюто и печем месото от двете страни, като го мажем с олиото и поливаме с останалата марината.
  4. След печенето го слагаме в тенджерка с капак и хубаво я разклащаме. Сервираме.