Глазирани пилешки крилца

Продукти

  • 10 листа зелена салата , за ганиране
  • 35 мл. соев сос
  • 1 люта чушка , ситно нарязана
  • 200 мл. газирана вода
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 стръка зелен лук , тънко нарязан
  • 500 г пилешки крилца
  • 1 с.л. олио

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large glazirani pileshki kriltsa

Начин на приготвяне

  1. В тиган загряваме олиото. 
  2. Добавяме пилешките крилца и лука. Поръсваме с пипера. Готвим около 5-8 минути, като периодично разбъркваме. 
  3. В купа изсипваме газираната вода, добавяме лютите чушки и соевия сос. 
  4. Добавяме към крилцата и готвим още около 15 минути, като отново разбъркваме от време на време.
  5. Намаляваме температурата и варим 5 до 10 минути, като разбъркваме често, докато пилешките крилца са напълно "остъклени" и малко количество от глазурата оставане в тигана. 
  6. В чиния поставяме листата зелена салата и върху тях разпределяме крилцата. Сервираме.