Продукти
-
10
листа
зелена салата
, за ганиране
-
35
мл.
соев сос
-
1
люта чушка
, ситно нарязана
-
200
мл.
газирана вода
-
1
ч.л.
червен пипер
-
2
стръка
зелен лук
, тънко нарязан
-
500
г
пилешки крилца
-
1
с.л.
олио
Начин на приготвяне
- В тиган загряваме олиото.
- Добавяме пилешките крилца и лука. Поръсваме с пипера. Готвим около 5-8 минути, като периодично разбъркваме.
- В купа изсипваме газираната вода, добавяме лютите чушки и соевия сос.
- Добавяме към крилцата и готвим още около 15 минути, като отново разбъркваме от време на време.
- Намаляваме температурата и варим 5 до 10 минути, като разбъркваме често, докато пилешките крилца са напълно "остъклени" и малко количество от глазурата оставане в тигана.
- В чиния поставяме листата зелена салата и върху тях разпределяме крилцата. Сервираме.