Гъбена супа с ориз

Продукти

  • 50 г ориз
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 30 г масло
  • 300 г гъби
  • сол
    на вкус
  • 1 ч.л. чубрица
  • 20 г фиде
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и почистваме добре гъбите. Нарязваме ги на ивички и ги задушаваме в маслото за около 5-10 минути, добавяме сол и пипер на вкус.
  2. Почистваме и нарязваме лука и моркова, прибавяме ги към гъбите и отново задушаваме. Добавяме малко хладка вода и когато тя заври, слагаме ориза. 5 минути преди готовност прибавяме и фидето с чубрицата.
  3. Супата сервираме гореща.